Instagram

Follow Us

Image Alt

Кино

Кино

за работилницата

Какво ще представлява работилницата тази година?
Накратко – ще се работи! 😀 Ще се концентрираме над работа в екип и ще заснемем между 2 до 3 късометражни филма. Ще минем през теми като как се пише сценарий, как се създава емпатия у зрителя, какво трябва да приготвим преди заснемането на филма, как да заснемем самия филм и най-накрая монтажа. Работата, която ще е нужна да се извърши в тази работилница, ще бъде много и понякога доста натоварваща. Така че затегнете коланите, подгответе се да дадете всичко от себе си и се запишете!

Необходими материали: DSLR камера, SD карта, зарядно (по възможност) При записването имаме две задачи за вас:
1. изпратете ни видео, което сте правили (ако сте)
2. напишете кратък сценарии по една от двете теми:
Първа тема: ``ПОМОЩ!``
Втора тема: ``Отваряш инстаграм и се виждаш в паралелен свят``
Максимум 5 страници. Цяла история. С начало и край.

ЙОРДАН ЯНКОВ a.к.а Данчо

Завършва режисура и кино операторство в Пекинската филмова академия. Но както повечето други хора, и той първо поема по друг път, а именно машинно инженерство в Швейцария.

“Моята страст към киното се основава на две неща. Първото е, че ако можеш да предизвикаш един човек да се замисли за нещо по-дълбоко и да почувства историята, то тогава си победил. А второто са хората, защото, ако ги нямаше тях, сигурно щях да си остана инженер.

Вече се занимавам професионално с кино от последните две години и половина и мога да кажа, че това е най-яката професия… Ако си готов/а да мъкнеш тонове материали, камери и светлини. Заснел съм два сериала като кинооператор, един в Ню Йорк и един в Париж. Това досега са най-големите ми постижения.

Самият процес на приготвяне, заснемане и монтиране на един филм, можете да си го представите като една двойка, която танцува танго. С това искам да кажа, че когато има симфония и постигаш нещо, не си сам, а с хора. Хора които в процеса на правене на един филм стават твоето семейство, чувството е невероятно! Няма подобен екстаз, който да съществува на този свят!“

МАРИЯ АНГЕЛОВА а.к.а Мики

От малка има влечение към фотографията. Завършва Американския колеж в София през 2013 и се отправя към Англия с намерението да учи продуктов дизайн и инженерство, обаче бързо се осъзнава и рязко сменя специалността на кино и телевизия, защото й се струвало като подходящо развитие от статичните към движещите се картинки.

Професионално се занимава с кино като асистент-режисьор вече пета година по най-разнообразни продукции – реклами, сериали и филми. Доста е любопитна и пълна с надежда, че всеки момент носи нещо ново и интересно, затова се кефи да е част от фестивала – иска да види готини резултати!

Много обича да дава акъл и смята, че една работилница по кино е идеалният начин да го стори, защото поне от това разбира и няма търпение да ви говори с тайната надежда да ви вдъхнови.