Instagram

Follow Us

Image Alt

Сблъсъкът на сръчните

Сблъсъкът на сръчните

Правилата на играта

В левия ъгъл се намира сръчната Мира иии в десния ъгъл се намира също толкова сръчната Деси! Но коя е по-сръчната? Ще разберем съвсем скоро. Но не си мислете че тази битка е само между тях! Те предизвикват всички креативни сръчковци да се включат в битката!
Кога: на 13ти Юли
В колко: 10часа
Къде: Facebook Live

Всяка битка обаче има нужда от правила!

Лесни като детска игра. Броят на участниците не е от значение, може да бъде лично предизвикателство или в група, с двама, трима приятели. Материалите, с които ще работите, зависи изцяло от вас, но за ваше улеснение сме изброили тези, които ние намерихме вкъщи.

Подготовка:
– Избор на 1-2 основни материала, които ще бъдат началото на финалния проект;
– Подбор на допълнителни материали, от които всеки от участващите ще трябва да изтегли 3, които да включи в проекта си. Броят им трябва да бъде равен на броя участващи, умножен по 5;
– Помощни – топъл силикон, сухо лепило, ножица, линия и тиксо. Те са отделни от предните 2 групи и използването им не е за сметка на останалите.

Как започваме?
Всеки участник има пред себе си избраните 1-2 основни материала, с помощта на софтуер за избор на случайни числа (всеки допълнителен материал си има число) или в шапка, се теглят по 3 от допълнителните, които ще трябва да бъдат включени. Ако в процеса на създаване ви потрябва нещо, което не сте изтеглили, имате право на 1 бонус материал, които избирате сами от останалите не изтеглени.

Край
Можете да продължите да творите, докато завършите своя проект или да си зададете времева рамка, в края на която да спрете и да представите проекта си на останалите. Това зависи изцяло от вас.

Не забравяйте и да отразите вашия сблъсък в специално създадената ни група:

МИРОСЛАВА АСЕНОВА а.к.а Мира

От малка се занимава с различни видове изкуство пеене, рисуване, рециклиране, изработка на бижута, бродерия и какво ли още не. От няколко години е доброволец във Фондация “Марш на любовта”. Преди това е била част от Фондация “П.У.Л.С.” и техните младежки клубове, където открива колко много неща може да сътворява с ръцете си. По неин проект отваря Магазинче за неща ”Скакалец”, където доброволците на тази организация правят и продават своите произведения на изкуството.

Завършила “Интериорен дизайн” в гимназията, и бакалавърска програма по “Логопедия” и майнър-програма “Театър- Учене в трупа”.

„Обичам да претворявам света около мен с красиви ръчно изработени нещица и с голяма радост ще бъда част от екипа на Фестивала, вече като ръководител.

Края на 2018 отворихме Творилница “Арт и скок” и в момента водя ателиета по текстил и керамика с деца и младежи с проблеми в развитието

ДЕСИСЛАВА ВИДИМОВА а.к.а Деси

От 2015 Деси е част от семейството на The Bridge, малко театър и много доброволчество. Сигурно се чудите обаче, как така се озова в зоната на сръчните? Ами лесно, тя просто обожава ръчно направените нещо и доста често си майстори, когато разбира се не е на работа или на университет.

Можем да опишем Деси с една дума – фриволна креативност. Опа, това бяха две думи, ама и тя не си пада много-много по правилата, така че това е супер описание. А пък като заговорихме за правила, трябва да споделим нещо и за мисленето й – извън кутията дори и таз кутия да беше в 20 измерения, пак щеше да е извън него. Защо? Ей така… защото й е забавно. 

И както тя сама си каза „Понякога си мисля че съм просто един не открит майстор„… те и за това я приеха в курса по Интерирен Дизайн.

А ние пък; за това си я избрахме да стане част от екипа на фестивала като ръководител на работилницата по Handmade.