Instagram

Follow Us

Image Alt

Майсторене

Майсторене

За работилницата

Всички сме гледали как някакви хора, с някакви инструменти, създават някакви неща…малко от нас си се представяме на тяхно място, а още по-малко се захващаме. Работата по проект изисква креативност, смелост, мотивация, инструменти и напътствия. Инструментите и напътствията ние ще ви предоставим, а останалото от вас. Ако не се чувствате сигурни или можещи да създавате, ние ще ви научим. В рамките на фестивала ще ви запознаем с процеса и методите за изготвяне на проект и създаване му. Ще имате възможността да работите по готов модел, да създадете свой собствен или да изработим нещо заедно. Очаквайте доста труд, пот, работа със зеге, циркуляр, завиване на винтове и много
творене.

Възрастова граница : 16+
Необходими материали:

СТИВАН

“Казвам се Стиван и завършвам Архитектура в УАСГ. Винаги съм се чудил каква точно е моята страст. Дали е архитектура, дизайн, просто създаване на нужни и ненужни неща и джаджи или работа с машини? Сигурен съм само, че главният ми мотиватор са думите „не можеш“ или „трудно“. Чувството да се изправя срещу невъзможното в очите на други ме кара да се задвижа и да намеря начин да се справя.

До сега не съм бил на The Bridge, но съм бил на няколко подобни фестивала по света. Винаги съм се забавлявал безкрайно като участник и считам наученото по този начин за безценно. Ще се радвам да бъда част от малката общност, формираща се за краткото време заедно.“

НИКОЛА

“Записах се в Техническия Университет, защото исках да разбирам как работят
електрическите уреди – вече трета година уча Електроника.

Като дете си разглабях играчките, за да видя как са направени – от тогава е и интересът ми как са устроени нещата, а и как можеш сам да създаваш. По същото време се въртях около баща ми, който ме учеше как се работи с различните инструменти и машинарии.

В бъдеще имам планове да се занимавам с медицинска апаратура. Смятам, че основната идея на техниката е да помага на хората. Изключително интересни са ми всички хора и работилници, които ще срещна на фестивала, тъй като това е първо участие за мен.“

ИВАН

“Казвам се Иван и съм студент по архитектура в УАСГ. Архитектурата за мен е образование, професия, живот, любов… как се случи това, има ли точна формула да намериш своето призвание? Бих казал не.

Аз започнах на 6 като чертаех мебелите в стаята си. По-късно правех модели на къщи от подръчни материали и използвах стари кутии за обувки, за да правя макети на апартамента, в който живеех. Сега, когато съм студент по архитектура, е малко по-сложно, но много по-интересно. Да, аз чертая планове на моите проекти и правя 3D модели, но архитектурата ти отваря и много други възможности.

Обичам да измислям и създавам. Търся различни неща, за да подобря уменията си и да надградя знанията си. Обичам да работя в екип. Да творя е моята страст, а да споделям познанията си е предизвикателството, което ме запали.“

МАРИН

„Казвам се Марин и обичам да творя с каквото, когато и където и да е. Остава ми една година, като студент по архитектура, но имам и много други занимавки.
Правя абстрактни структури и малки инсталации, отливки от гипс или цимент, сглобки, пейки, столове, лампи, малки дървени „бижута“ и какво ли още не.
Не издържам дълго без да се движа, рядко ме свърта на едно място. Предпочитам активното ежедневие и колаборациите с други хора, което винаги дава добър резултат и прави процеса по-интересен.

Слушам за фестивала от вече десет години, а чак сега имам времето и възможността да съм част от това приключение.“

СТЕФАН

Казвам се Стефан и обичам да се занимавам със създаване на най-различни работи- от мебели и бижута до фотография и музика. Нищо не ми носи по-голямо удовлетворение от това да видя нещо, което до скоро е било във въображението ми, вече наяве, изработено със собствените ми ръце. Обичам предизвикателства, които да ме карат да си раздвижвам мозъка, за да измислям нови неща.


Обичам големите и весели компании, с които се създават спомени и приятни изживявания и, макар за първи път да съм участник, мисля че The Bridge е точно това!