Instagram

Follow Us

Image Alt

Архитектура

Архитектура

За работилницата

Когато чуем думата архитектура, винаги се сещаме за емблематични сгради, за техните детайли, украшения. Архитектурата е заобикалящата ни материална среда, изградена от човека. Знаем, че нейната основна функция е да дава подслон. Но всъщност притежава безкрайно много аспекти – тя е дом, емоция, израз, влияние, внимание, грижа. Обитавайки едно пространство ние го променяме, но то също ни променя. „Че какво толкова интересно има в това да измисляш и чертаеш сгради?!“ – може би много от вас се питат. Ами, трябва да бъдем откровени – не е лесно и не винаги е интересно. Затова в нашата работилница ще се фокусираме само върху забавната част – да дадем на въображението си пълна свобода. Тази година в работилницата по Архитектура ще имаме една основна цел – да се научим, че всеки има значение и че всички сме част от едно цяло. Ще изразяваме себе си чрез свободата си. Ще сме полезни, когато действаме заедно. Ще осмисляме средата около нас. Ще я променяме. Ще рисуваме, ще си споделяме, ще танцуваме. Ще усмихваме.

необходими материали: всевъзможни стари моливи, клечки, пръчки или всичко което си представяте, че може да се получи къщичка от него 😉

ЙОАННА СИГРИДОВА а.к.а Йо

Завършила архитектура в УАСГ, но в момента се вижда като бъдещ художник. Рисува чудовищата, които вижда, и вярва в по-доброто образование в бъдещето. От 2016 се занимава с „Детски архитектурни работилници“ и е участвала във всевъзможни летни практически занимания за студенти по архитектура. През 2013-та беше първото й участие на The Bridge и то много вдъхнови някой ден да се върне като ръководител на работилница.

“Тъй като работилницата е сравнително нова, ще ви издам малко тайни от кухнята. Планираме да обиколим града, да разгледаме различните материи, с които се занимава архитектът, както и различните графически и не само, методи за изразяване. Задачките ще са малки по обеми и различни всеки ден. Основното, на което ще наблегнем, е комуникацията и споделянето на идеи.“

Александра Лиловска а.к.а Али

Студент по архитектура, но ако трябва да представи себе си, би се определила преди всичко като хедонист – човек, за когото животът е удоволствие. Смята, че живеем най-пълноценно забавлявайки се и че научаваме много когато играем.

THE BRIDGE FEST е прекрасна инициатива, която вече 10 години насърчава креативността у младите предоставяйки им възможността да изразяват себе си и да се забавляват. Тази година фестивалът ще има една отговорна мисия – да остави нулев отпечатък върху природната среда! С малко усилие всеки от нас би допринесъл много за да спре замърсяването на планетата и това лято на THE BRIDGE ще има няколко работилници, където ще разбереш как и работилницата по архитектура е една от тях!