Instagram

Follow Us

Image Alt

Само за нърдове и гийкове!

Само за нърдове и гийкове!

За куиза

Само за нърдове и гийкове! Въпрос 1: Колко англицизми общо има в този текст?! Е, не е въпрос за 10 000 лв. ... Но важното е, че всички обичаме яките въпроси и (внимание, англицизъм!) - яките куизове. И готините награди.

Очакваме ви с купища щури въпроси. Вземете си смартфоните, ще ви трябват. Елате на единственото място, където преписването и подсказването са официално разрешени - стига да работите в екип и да се забавлявате 🙂

Награди за най-добрите три отбора също ще има.
Куизът - упс, викторината 😀 - се осъществява от сдружение ``Образование без раници`` с Кан Академия на български език, с подкрепата на Фондация ``Америка за България``.

Образование без раници

Сдружение „Образование без раници“ (ОбР) цели да подпомага осъвременяването на образованието в България и да създава алтернативни образователни и културни ресурси. Основният ни проект в момента е преводът, популяризирането и прилагането на най-мащабния онлайн портал за образование в света – Khan Academy. В бъдеще планираме да насочим усилия и към платформите Duo Lingo и Coursera.

Khan Academy е платформа за безплатно образование с над 10 000 видео урока и 100 000 упражнения по математика, програмиране, компютърни и други науки.

Академията се използва по цял свят от над 70 млн. потребители. Уроците обхващат учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество теми от общокултурен характер, включително партньорско съдържание от организации като NASA, MIT, MoMA, Pixar и много други.

Ние се стремим да изграждаме осъзната общност, която да разширява кръгозора и знанията си и разполага с най-качествените инструменти за това. Общност, която цени новите знания и знае как да ги получава, за да може да ги използва в живота си без чакане или зависимост от други.

Разбери повече за организацията в техния сайт