Instagram

Follow Us

Image Alt

Театър

Театър

За работилницата

Всяка година работилницата по Театър е една от най-популярните и има защо:
чрез игри и упражнения участниците правят първите си крачки на сцена. Започват да мислят и наблюдават 'по актьорски' света около тях и научават колко е важно да си искрен в Театъра.

Необходими материали: удобни и свободни дрехи, по възможност черни или тъмни

Денислав Янев

Докато е учил в езиковата гимназия „Митрополит Андрей“, две години е бил координатор и преводач на международния фестивал „ Вълшебната завеса”, а след това и на „Режисура за драматичен театър” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Работил е по текстове на Г. Господинов, М. Дюрас, Г. Г. Маркес, У. Шекспир, Ф. М. Достоевски и др. Асистент–ръководител на ателието по спомени и сънища „I remember, so I am” в института Гротовски във Вроцлав, Полша. За него театърът е резерват за изчезващи ценности и в него ние, извадени от забързаното ежедневие и криминалните новини, можем да открием или да си припомним какво е да си Човек!

Ясен Атанасов

А ето и какво споделя Ясен с вас: „Казвам се Ясен и в момента се надявам да завърша втората си година като студент в Натфиз в класа на проф. Ивайло Христов. В свободното си време около сесията мисля къде да се разпределя през лятото, защото не ме свърта на едно място. В по-мащабен план – търся се всеки ден, че даже и серии излязоха по този повод.“ Още от малък Ясен се е насочил към киното. Ако преди десетина години сте гледали постановката „Страхотни момчета“, има голям шанс да сте го зървали на сцената! А през 2017-та изживява едно страхотно приключение из България, а именно уеб сериалът – „Да се изгубиш нарочно“.

Даяна Олегова

Добавяме капка цвят и свежест в екипа на театралите! ''Когато бях на 15 години, се присъединих към The Bridge. Няколко години подред участвах в театралната работилница на фестивала. За мен The Bridge беше решаващо за целия ми живот и кариера, защото ме запали по театъра. На 19 заминах да уча Актьорско майсторство в The Royal Birmingham Conservatoire и през 2018 се дипломирах. Сега живея и работя в Бирмингам. Изключително съм щастлива от възможността да участвам като ръководител на работилницата тази година, да се завърна в родния си град Видин и да вдъхновя децата така, както мен ме вдъхновяваха ръководителите години наред.''