Instagram

Follow Us

Image Alt

Калиграфия на кирилица

Калиграфия на кирилица

за работилницата

Целта на работилницата е да бъде показан един шрифт с плоска четка, както и техники на изписване на буквите стъпка по стъпка, наклон и натиск на четката след което всеки да напише името си или послание, което намира за позитивно.

Материали, които ще са необходими и цел на работилницата:
– плоска четка или плоско перо
– леко гланцирана хартия
– мастило или туш

За да ви се получи още по-добре, можете да си свалите и принтирате листа с предварително разчертани редове за калиграфия.

Ако не разполагате с принтер можете и сами да си ги начертаете като следвате следните насоки: един ред е висок 2 см., а между всеки ред оставяте по 1см разстояние. Можете да използвате като подложка начертания лист или ако намерите подходяща тетрадка, като върху него поставите бял лист, за да не чертаете много (все пак не е работилница по архитектура 😉 )

Кога: 17ти Юли
В Колко: 10 часа
Къде: Facebook Live
Включи се на живо!

Анита Рупова

Казвам се Анита Рупова и съм графичен дизайнер на свободна практика, занимаващ се основно с брандинг. Живея във Виена, където съм получила и образованието си по графичен и комуникативен дизайн и се запознах отблизо с калиграфията. Калиграфията за мен е хоби, начин да освободя мислите си и да балансирам между дигиталния и аналоговия свят.

Разбрах за The Bridge от моя колежка и приятелка-Милена Трифонова и много ми хареса идеята за обединението в изкуството, за изпробване на различни работилници и намиране на нови приятни занимания и запознанства.